Student

Studielån, stipend, skatt og frikort - se våre tips her

Kjøp ungdomsforsikring

Alt du trenger i én pakke. Består av våre beste forsikringer for innbo-, reise- og ulykke.

Student i utlandet

Forsikringspakken for deg som er student, au pair eller jobber frivillig i utlandet. Den består av reise- og ulykkesforsikring og kan utvides med innbo- og studieavbruddsforsikring.

Studielån

Når du begynner å studere kan du søke Lånekassen om studielån. Dette er noe du begynner å betale tilbake når studietiden er over.
Dame bærer flytte esker. foto

Skal du leie bolig mens du studerer? Her er noe du bør huske på....

 

Last ned Mobilbanken!

Ha alltid banken med deg i lomma. Full oversikt over konti, betalinger, forsikringer, valutakalkulator, fond, m.m.

9 tips fra vår Linda

    
 1. Sett opp et budsjett og se hvor mye du står igjen med etter at faste utgifter er betalt, del beløpet på 4 så du får oversikt over hvor mye du har til disposisjon hver uke den ene måneden. Småpenger samlet jeg opp og brukte i slutten av hver måned. 
 2.  

 3. Er du student og får stipend i januar og august, overfør det du ikke bruker, til en sparekonto. Det er viktig at de ikke er tilgjengelig på brukskonto, for da forsvinner de lett. Sett heller av det du tror du har behov for per uke på fast overføring til brukskonto.
 4.  

 5. Kjøp brukte bøker. Sjekk pensumlisten! Mye å spare her....
 6.  

 7. Jeg lagde kaffen hjemme, og tok med termos på skolen. Det er ofte også mulighet for å benytte seg av vannkoker på skolen, slik at man kan bruke pulverkaffe. Det høres kanskje kjipt ut, men tro meg - flere var misunnelige...
 8.  

 9. Hver søndag lagde jeg lunsj i porsjoner som jeg fryste ned. En lasagne gir fort fem- seks lunsjer for en hundrelapp.
 10.  

 11. Jeg handlet inn mat for hele uka, hver mandag. Skriv handleliste og lag en plan for middag på søndag. Da er det enklere å følge matbudsjettet. Sjekk alltid kilo/literpris. Her er det lett å bli lurt. Handle på sulten mage er ikke lurt.
 12.  

 13. Når jeg skal på byen, legger jeg igjen bankkortet hjemme og tar med kontanter. Dette hindrer overbruk og gir bedre kontroll over forbruket.
 14.  

 15. Vi har begynt å ha byttekvelder med venninner, i stedet for å handle nye klær. Bytter både sko, klær og vesker.
 16.  

 17. Utnytte studenttilbud, det er ofte tilbud både på trening, mat, reiser, aktiviteter, slik at man sparer penger.  Lykke til!

           Hilsen Linda